Preloader

СВАТБИТЕ СА ОТБОРЕН СПОРТ

  1. Начало
  2. Блог
  3. СВАТБИТЕ СА ОТБОРЕН СПОРТ
Сватбена агенция

Екипът на сватба играе важна и незаменима роля в организацията и изпълнението на този изключителен момент в живота на двама души. От професионалните умения на фотографите и видеографите до изкуството на цветовете и вкусовете, което предоставя кетърингът/ ресторанта, всеки член на екипа допринася за уникалността на събитието.

Ние от сватбена агенция Emotion Event знаем, че в този ден единствените важни сте вие и нашата задача е направим празника ви още по-вълнуващ и усмихнат. Затова сме ви подготвили няколко важни неща,  които трябва да знаете, когато подбирате вашият сватбен екип.

 Първо и най-важно – Организатора/сватбения агент на сватбата е този, който прави всичко това възможно, координирайки всички аспекти от планирането до деня на събитието. Неговият опит и внимание към детайлите гарантират, че всичко върви гладко и според очакванията на младоженците. Той е този, на когото сте разказвали поне няколко часа как си представяте този ден, на какво държите най-много, с какво трябва да се съобразите (някой възрастен роднина или непоносимост между определени гости), с какво сте готови да направите компромис и с какво НЕ и  т.н. и т.н…. – Организатора е човека, който ще ви опознае най-добре, за да може правилно да подбере своите предложения за екип към вас. Още в самото начало разбирате, че организатора не само трябва да „разбира“ от сватби, ами и да е поне на 50% психолог. Затова избирайте своя сватбен агент внимателно, защото ще трябва да му се доверите на 1000%.

Сватбеният фотограф и видеограф са тези, които улавят всяка емоция и важен момент, запечатвайки ги за вечни спомени. Техните умения не само са в това да правят красиви снимки и филм, но и в това да уловят най-истинските и чувствени моменти, които ще са началото на историята на вашия брак. Безспорен е факта, че те са творци (както флориста), защото всички виждаме уникални сватбени снимки в интернет пространството. НО, не забравяйте, че за да имате и една такава снимка фотографа отделя много време за избор на локация, идея, осветление, ефекти, обработка и т.н. Всичко това е съобразено и с видеографа, който също трябва да има материал за вашият сватбен филм като не по маловажна е и неговата работа – от кой ъгъл ще хване най-добре вашата целувка или в кой момент точно ще има нужда от дрон, и с кой ефект (емоция или стил) желан от вас трябва да се съобрази….И накрая, трябва да се случи във време определено от сценария на вашия сватбен ден, което повярвайте понякога е доста сложно.

До тук разбрахме, че връзката между сватбена агент, фотограф и видеограф е от огромно значение за цялостното правилно протичане на една сватба.

Време е да включим кетъринга или ресторанта. Те от своя страна, предоставят възможност за изживяване на разнообразни вкусове и стилове на гостите. От изисканата храна през правилното обслужване на клиентите (customer service [къстъмър сървис]) до изкусните десерти допринасят за атмосферата на удоволствие и наслада. Разбира се, че вие -  младоженците заедно с главния готвач, ще подберете най-подходящото меню, а обслужващия персонал заедно с вашия сватбен организатор определят правилното сервиране на всеки детайл от менюто ви, като го съобразят с ритуалите. Ще попитате защо трябва да се съобрази с ритуалите? Защото на никой няма да му е приятно гледайки филма или снимките да види как в момента, в който свекървата захранва младото семейството пред тях минава сервитьора „натоварен“ с предястието и накрая да се окаже, че фотографа не е успял да снима точно този момент или просто да имате непредвидена компания на снимката ви. Нали?

Тук вече към отбора на сватбения агент, фотографа и видеографа добавяме и кетъринга/ресторанта и обслужващия му персонал.

Всички знаете, че сватба без музика няма. Царя на купона и повелителя на микрофона са хората, които трябва да предадат вашата любов и емоция на гостите и да се погрижат настроението да се качва все по-нагоре и нагоре, докато остави гостите ви без обувки, пеещи и танцуващи на сватбения дансинг. Всеки професионалист е уникален, защото има собствен стил на работа, затова тук отново виждаме присъствието на вашия сватбен агент, който трябва да ви препоръча изпълнители отговарящи на вашите музикални желания и емоция. Сватбения DJ и сватбения водещ въпреки индивидуалния си подход се придържат към сценария на вашия сватбен ден и преди всеки един ритуал имат контакт и подготовка с другата част от сватбения отбор (екипа). Свързващия елемент между тях е сватбения организатор, който като такъв е до вас в този ден и следи стриктно за изпълнението на всеки един момент.

И ако до тук сте направили всичко правилно и сте сигурни в избора си на екип, остава да оцветим денят ви с красота. Избора на осветител, декоратор и флорист, който е много важен не само за булката, а и за цялостното настроение и изживяване. В повечето случаи сватбения ви организатор има в своята сватбена агенция професионални флористи (въпреки че в България няма професия ФЛОРИСТ) и декоратори, които под негово ръководство създават цялостната композиция на „КАРТИНАТА НА СВАТБЕНИЯ ВИ ДЕН“. Да „картина“, защото флориста е творец…осветителя е творец…декоратора е творец…

И всички тези професионални творци са като камъче в мозайката на този така важен и вълнуващ ден. Съвместната им работа и координация създават нещо по-голямо от сбора на отделните им усилия - създават вълнуващо и неповторимо преживяване за вас и всички присъстващи.

ТЕ СА ВАШИЯ СВАТБЕН ОТБОР…

СВАТБИТЕ СА ОТБОРЕН СПОРТ…

Затова е толкова важно екипа, който наемате да бъдат синхронизирани и да работят като „добре смазана машина“. 

Поздравления за правилния ви избор и не забравяйте, че Любовта ви е нашата МУЗА!

Аз съм Таня Вълкова, създател на сватбена агенция Emotion Event и обичам срещите с моите младоженци, защото обичам СВАТБИТЕ….особено тези, в които присъствам…..